SPOTKANIA WIGILIJNE
Święta już tuż tuż, więc wielu z Was planuje już SPOTKANIA WIGILIJNE w gronie pracowników, znajomych i przyjaciół. Chcemy zaprosić Państwa do spędzenia tego wyjątkowego czasu w Przystanku Orłowo. Obiecujemy pyszne dania, miłą obsługę oraz przytulny i ciepły entourage. Przygotowaliśmy kilka propozycji menu, wśród których znajdą Państwo zarówno tradycyjne dania świąteczne, jak i propozycje bardziej nowoczesne.
MENU POLSKIE SPECJAŁY
79zł
Przystawka
Śledź na kremie z chrzanem, trawą żubrową oraz żurawiną
Zupa
Barszcz z pasztecikiem oraz świeżym majerankiem
Danie główne
Filet z karpia, pieczone ziemniaki w rozmarynie, brukselka, kapusta z fasolą, sos z grzybów leśnych
lub
Tradycyjny zraz, sos własny z winem madera, kasza gryczana, purée z selera, pieczony burak
Deser
Sernik, marmolada z jabłek, werbena cytrynowa
MENU I
69zł
Przystawka
Pasztet z wątróbki, marmolada z pomarańczy, salsa verde, amarantus
Zupa
Krem z dyni, mleko kokosowe, cannelloni z awocado i ricotty
Danie główne
Pierś z kurczaka, risotto z borowikiem, purée z zielonego groszku, płatki parmezanu, oliwa z pietruszki
lub
Filet z pstrąga, domowa kiszona kapusta z suszonym grzybem, purée z selera, grillowany por, słonecznik
Deser
Piernik, krem z białego maku, purée z wiśni
MENU II
82zł
Przystawka
Pieczony kozi ser, marmolada z oliwek i pomarańczy, orzech laskowy
Zupa
Barszcz, chrupiący pierożek, świeży majeranek
Danie główne
Noga z gęsi, zapiekanka ziemniaczana, purée z wiśni, plastry buraka, chipsy z pietruszki
lub
Dorsz, purée z marchwi, zapiekanka ziemniaczana, jarmuż, sos musztardowo-jabłkowy
Deser
Ciastko czekoladowe Brownie, lody żurawinowe, jogurt z werbeną cytrynową
MENU III
99zł
Przystawka
Pieróg z gęsiną, piana z borowika, marynowana czerwona cebula, natka
Zupa
Krem z grzybów leśnych, grzanka z kozim serem, wędzony orzech laskowy
Intermezzo
Sorbet z czarnej porzeczki, burak, porto, mięta
Danie główne
Duszony wołowy policzek, purée ziemniaczane, burak, brukselka, posypka z wędzonych orzechów
lub
Łosoś w ziołach, cytrynowe risotto, pieczone warzywa, oliwa z tymiankiem
Deser
Tort sachera z konfitura z pomarańczy, likier pomarańczowy
W sprawie rezerwacji prosimy o kontakt pod numerem telefonu 887 58 85 85 / 58 670 40 41 lub e-mailowo: restauracja@przystanekorlowo.pl