WIECZÓR FRANCUSKI – kolacja komentowana


WIECZÓR FRANCUSKI – kolacja komentowana

W marcowe wtorki zapraszamy do Przystanku Orłowo na kolacje komentowane z winem. Jest to doskonała okazja do spróbowania dań spoza naszej karty oraz poznania ciekawych win!
22 marca o 19:30 zapraszamy na WIECZÓR FRANCUSKI! O daniach opowie szef kuchni Kamil Sadowski, natomiast szlakiem francuskich win oprowadzi Was Maciej Chracewicz z Dolio Vini.
Przygotowaliśmy dla Was czterodaniowe menu złożone z przystawki, dania rybnego, dania mięsnego oraz deseru. Tym razem Goście będą mieli okazję spróbować dwóch win francuskich do każdego dania i zdecydować, które lepiej pasuje do danej potrawy. A to wszystko w cenie 119 zł.

Oto nasze MENU:

Przystawka
Terrine z szynki i królika, pistacje, marmolada z moreli
Domaine du Tariquet, „Classique”. Colombard/Ugni Blanc I.G.P. Cotes de Gascogne ‘2014
Domaine la Rouviole, „Classique”, Grenache Blanc/Vermentino, A.O.P. Minervois Blanc '2014

Danie I
Dzika troć, jajko w koszulce, fasolka, sos holenderski, oliwa z trufli, roszponka
Laurent Miguel, “Pere & Fils” Chardonnay/Viognier I.G.P. ‘2014
Domaine du Tariquet, Chardonnay I.G.P. Cotes de Gascogne ‘2014

Danie II
Schab cielęcy, ziemniaki dauphinoise, marynowany patison, botwina, gruszkowy jus
Chateau Le Joyeux Cabernet Sauvignon/Merlot/Cabernet Franc A.O.C. Bordeaux Rouge ‘2011
Chateau Mas Neuf Syrah/Mourvedre A.O.C. Costieres de Nimes ‘2014

Deser
Waniliowy crème brûlée, wiśnie marynowane w Grand Marnier
Domaine du Tariquet, “Les Premieres Grives” I.G.P. Cotes de Gascogne ‘2014

Zapraszamy do rezerwacji: 58 670 40 41